Kako odabrati savršenu vjenčanicu?

19.08.2015.

Sa završetkom ljeta počinje sezona vjenčanja. Mladenke se užurbano pripremaju za svoj poseban dan, a jedan od najvažnijih faza priprema je odabir prave vjenčanice. Postoje dva tipa mladenki – one koje od malena maštaju o vjenčanici i znaju točan model kakav žele za taj dan, i one mladenke koje ne znaju kakav tip vjenčanice bi htjele obući na svom vjenčanju.

S prvim mladenkama je lako, jer one će doći u salone vjenčanica oboružane slikama iz raznih magazina i traže točno određeni model haljine. One, ako ne nađu svoju idealnu vjenčanicu već gotovu, upuštaju se u šivanje i dobiju točno onu vjenčanicu o kojoj su oduvijek sanjale.

Veći problem imaju mladenke koje ne znaju kakav tip vjenčanice bi htjele izabrati. Prvenstveno tip vjenčanice ovisi o vrsti vjenčanja.

Kod velikih, raskošnih vjenčanja i sama vjenčanica mora biti raskošna. Dok kod manjih vjenčanja održanih samo u krugu obitelji i nekoliko desetaka gostiju, mladenka može odabrati i neku skromniju haljinu u stilu večernje haljine.

Tijekom vaše potrage za savršenom vjenčanicom, nikada nije poželjno povesti sa sobom veliki auditorij – jer što više osoba, to je više različitih ukusa, što nesigurnu mladenku čini još neodlučnijom i zbunjenijom. Sa sobom najbolje je povesti nekoga u koga mladenka ima povjerenje i tko je iskren sa svojim kritikama (bila to majka, sestra, prijateljica, kuma ili svekrva).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U salonu vjenčanica treba probati što više tipova vjenčanica, jer svaka osoba ima svoj kroj haljine koji joj savršeno odgovara. To znači ako neka djevojka ima duži gornji dio tijela, a kraće noge, mora paziti gdje će se nalaziti vodoravno rezanje haljine koje ne smije biti ispod struka, jer će u tom slučaju noge izgledati još kraće. Jednako tako je problem ukoliko mladenka želi prikriti trbuščić. Tada joj nije idealno rezanje u struku, već rezanje ispod grudi kojim sakriva svoje “nesigurnosti”. Isto tako, mladenke niže visine ne bi smjele birati preširoke krinoline, jer će se u njima izgubiti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Razni tipovi krinolina (koje mladenke najviše vole) odgovaraju srednje visokim do visokim djevojkama, a sirena vjenčanice odgovaraju samo izrazito visokim i vitkim djevojkama idealnih proporcija, u protivnom svaki “nedostatak” na tijelu će biti dodatno izražen. Vjenčanica može biti i izrazito jednostavna, ali se ljepota haljine može naglasiti odabirom prekrasne, kvalitetne čipke koja će jednostavni model učiniti posebnim.

Ako je haljina dekoltirana, a vjenčanje se održava u crkvi, potrebno je razmisliti o tome kako će se prekriti ruke. Moguće je odabrati kratku jaknicu koja je u skladu sa haljinom, šal ili stolu kojom će se mladenka ogrnuti.

Još jedan od bitnih segmenata same haljine je kako naglasiti seksipil, bez da prijeđe u vulgarnost. Potrebno je odlučiti se hoće li haljina naglašavati konture tijela, dekolte, hoće li imati duboki izrez na leđima ili će biti kraće dužine kojom se žele istaknuti noge. Da bi haljina bila profinjena, treba se odlučiti za jedan dio tijela koji će se isticati.

Nakon isprobanih nekoliko haljina, treba se odlučiti za dva “favorita”, još jednom isprobati obje i potom izabrati onu pravu.

Antea Kodzzoman

Mladenke moraju paziti i na boju haljine. Mladenke svijetle puti trebale bi birati “ivory” boju vjenčanica kako ne bi u svojoj posve bijeloj vjenčanici izgledale kao duhovi :) . Mnoge mladenke se odlučuju za vjenčanice drugih boja (a ne samo bijele ili ivory boje) primjerice: srebrna, zlatna, zelena, pastelnih boja, a ima i onih koje će se odlučiti i za crnu vjenčanicu (iako su takvi slučajevi rijetki). Tada se boja vjenčanice povezuje s ostalim detaljima svadbe (salvete, boja cvjeća na stolovima, boja stolnjaka, ukrasa, itd.) i samom temom vjenčanja.

Ove godine u modi su čipkaste vjenčanice i one u kombinaciji čipke i tila boje kože. Takve vjenčanice su najčešće u bijeloj, bež i pastelnim bojama. Nakon odabira vjenčanice, mladenka nastavlja svoj odabir cipela, nakita, frizure i šminke. NIKAKO OBRNUTO, jer tip vjenčanice diktira ostatak izgleda mladenke.

Za inspiraciju kakvu vjenčanicu bi mogle odabrati, pogledajte naše večernje haljine.

Želimo puno sreće u odabiru savršene vjenčanice svim mladenkama koje će ove jeseni izreći svoje sudbonosno “da”. <3

Natrag na vrh