Kako odjećom sakriti trbuh i jače bokove?

30.06.2015.

Svakim danom temperature su nam sve više i više… Približava nam se ljeto, a s njime i lagana odjeća. Ako baš ne izgledate kao ona manekena iz modnog časopisa, sigurno razmišljate kako neki dio tijela „zakamuflirati“. Danas vam dajem savjet kako odjećom sakriti trbuh i jače bokove. Ako imate taj problem morate paziti što odijevate.
Kada odabirete hlače, nikako ne bi trebali nositi one niskog struka, jer se onda onaj višak „prelijeva“ preko pojasa hlača i ne laska našem izgledu. Ukoliko imamo jače bokove, trebali bi izbjegavati traperice s puno elastina (znam da su ugodne, ali elastin je „izdajnik“ i naglašava sav naš višak). Ako odlučite nositi traperice, najbolje su one visokog struka koje malo stegnu trbuh i produže noge. Najbolje bi bilo odabrati crni traper jer će on dodatno stanjiti donji dio figure. Nikako ne bi trebali nositi traperice ¾ duljine jer to čini figuru „zdepastom“, nego bi trebali izabrati što dulje tako da se stvori vizualni dojam „dugih nogu“. Ta pravila vrijede i za elegantne hlače od odijela, kod kojih treba paziti na kvalitetu materijala da se on što manje gužva kako ne bi izgledali neuredno (izuzetak je lan ,to je kod njega dozvoljeno). Preko hlača je uvijek poželjno nositi malo dulje tunike, majice ili košulje.
Kada biramo haljinu za koju bi htjeli da lijepo stoji, a istovremeno sakrije trbuh i bokove, savjetujem da je haljina visoko prerezana ispod grudi, a u nastavku da slijedi liniju tijela i ne širi se previše. Također, takvom obliku tijela odgovaraju i koso krojene haljine i haljine asimetričnog završetka na duljini. Dobro je poigrati se sa različitim uzorcima npr. u gornjem dijelu haljina može biti šarena i svjetlijih boja, a u donjem dijelu tamnija i jednobojna. Svakako bi trebali izbjegavati jako široke haljine (koje se šire od ramena) jer takve haljine stvaraju efekt „šatora“ i još će nas dodatno proširiti. Ako se odlučimo za uži kroj haljine koja prati liniju tijela, uvijek je dobro kombinirati je sa sakoom, jaknom, košuljom ili većim šalom, da vizualno odvratimo pogled od „kritičnih“ zona.
Kod odabira suknje treba paziti da nije prekratka te da nam istakne najljepši dio noge. Od krojeva treba birati one uske u kombinaciji isto kao i kod hlača sa duljom majicom, tunikom, košuljom ili sakoom. Figuri s istaknutim bokovima i trbuhom dobro odgovaraju i suknje u dijelove koje su gore uže, a prema duljini se šire i daju dozu lepršavosti. Ako osoba ima tanji struk, a jače bokove tada se struk svakako treba naglasiti, a trbuh i bokovi prikriti sa nekoliko nabora od struka.
Naglasila bih još da za osobe koje imaju problem s trbuhom i pogotovo s jačim bokovima nošenje uskih tajica se nikako ne preporuča (osim za kućnu upotrebu).

Natrag na vrh