Majke mladenaca – kako zablistati na vjenčanju sina/kćeri?

28.08.2015.

Kada nam se djeca odluče za brak i vjenčanje, majke mladenaca od tog trenutka imaju veliku dilemu – što odjenuti toga dana??
Mnoge od njih kreću na razne dijete i tretmane uljepšavanja kako bi na taj važan dan izgledale što ljepše i mlađe. Međutim, dovoljno je da za taj najsretniji dan svakog roditelja majke izaberu odjevnu kombinaciju u kojoj se ugodno osjećaju, ukrase ju s velikim osmijehom – i zabava može početi.

No ipak, majke tijekom odabira odjeće moraju pripaziti na nekoliko stvari:

  • Prvenstveno moraju početi tražiti svečanu odjeću što prije, čak i do nekoliko mjeseci prije svadbe kako bi izbjegle nervozu i pritisak od pomanjkanja vremena.
  • Poželjno je da se mame mladenaca međusobno dogovore oko tipa odjeće (hoće li obje biti u dužim ili kraćim odjevnim kombinacijama) kako jedna ne bi izgledala skromnije od druge.
  • Jednako tako, potrebno bi bilo dogovoriti se oko boja. Nipošto ne želite izgledati kao “blizanke”.
  • Majkama se ne preporuča odijevanje bijele, crvene ili crne boje. Vodite računa o tome kako će te boje biti usklađene s mladenkinom vjenčanicom na fotografijama.
  • I najvažnije pravilo je da majke moraju na dan vjenčanja svoje djece biti odjevene sukladno njihovim godinama i građi tijela.

Odjevne kombinacije za koje se majke mogu odlučiti su najčešće haljine raznih krojeva, od haljina koje prate liniju tijela, princess kroja, pa do ljetnih i lepršavih haljina, uz preporuku da imaju rukave ili šal kako bi se mogle zagrnuti. Neke od kombinacija koje su naše klijentice odabrale su u nastavku.

 

Majke se ipak najčešće odlučuju za jedan od slijedeća dva kroja:

1.  Haljinu koje prati liniju tijela, duljine do ispod koljena, u kombinaciji sa sakoom koji također prati liniju tijela. Oboje su izrađeni od najfinijih materijala kao npr. shantung svila, brokat, taft, cadi, i uz mogućnost dekoracija s čipkom. Sako se osim sa haljinom, može kombinirati i sa nekoliko tipova suknji (uska i ravna, sirena, duga suknja u djelove od muslina). Primjer naših klijentica je na slikama u nastavku.

08051106                      B&V_3118

B&V_0611

2.  Jednako lijepo i profinjeno majke izgledaju u kombinaciji korzeta i (duže ili kraće) suknje. Korzet se izrađuje od čvrstih materijala te time ističe figuru, dajući istovremeno elegantan izgled. Primjer ovakvog kroja koji smo šivali jednoj majci možete vidjeti na slijedeće dvije slike koje prikazuju kombinaciju sa sakoom i šalom.

08051105       08051104

Majke se rijeđe odlučuju za oblačenje formalnog odijela (hlače i sako), što im se za taj dan ni ne preporuča.

Kada nam majke dođu u salon, za inspiraciju kakvu haljinu ili odjevnu kombinaciju bi mogle odabrati pokažemo im slijedeće slike iz modnih časopisa koje možda i vama daju neku ideju što bi mogle obući za taj veliki dan. Ukoliko se majka odluči na šivanje, uvijek uzimamo u obzir građu majke i odabir haljine druge majke te zajedno osmislimo kombinaciju koja najbolje pristaje majci krojem, bojom i materijalom te predložimo modne dodatke koji bi najbolje pristajali.

Nakon odabrane odjeće, biraju se cipele, torba i nakit. Također, za poseban dan vaše djece preporuča se da šminkanje prepustite profesionalcima koji će nadopuniti vaš izgled prikladnom šminkom koja će trajati cijelu noć.
U svakom slučaju, najvažnije je da se u odabranoj odjevnoj kombinaciji ugodno osjećate i da se na dan vjenčanja svoje djece ne opterećujete svojom odjećom, već da se zabavljate i uživate u tom danu. :)

Natrag na vrh